RADMILA HRUSTANOVIĆ STEKLA ZAVIDNU IMOVINU

Izvor: Kurir, 28.Jun.2010, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADMILA HRUSTANOVIĆ STEKLA ZAVIDNU IMOVINU

BEOGRAD - Dva stana, tri lokala, splav, i sve to od plate gradskog funkcionera! Još koliko 2000. godine doskorašnja pomoćnica gradonačelnika i buduća ambasadorka Srbije u BiH Radmila Hrustanović imala je skromnu imovinsku kartu.

BEOGRAD - Dva stana, tri lokala, splav, i sve to od plate gradskog funkcionera!

Još koliko 2000. godine doskorašnja pomoćnica gradonačelnika i buduća ambasadorka Srbije u BiH Radmila Hrustanović imala je skromnu imovinsku kartu. Deset >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << godina kasnije Hrustanovićeva je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavila impresivnu imovinu. Dva stana, tri lokala, sve zajedno - 324 kvadrata!

Bivša Đilasova (a pre toga i Bogdanovićeva) saradnica nije pomenula splav na Adi Ciganliji, na kome je neretko gostila novinarske ekipe. Ušteđevinu, kako je navela, nema.

U izjavi za Kurir Radmila Hrustanović odlučno odbacuje insinuacije da se obogatila za kratko vreme zahvaljujući politici.

- Prijavila sam i splav, ali je verovatno greškom objavljeno da nije moj. Priče da sam na ovaj ili onaj način zaradila novac su potpuno besmislene! Kad sam ušla u Skupštinu grada Beograda, imala sam „ševrolet“ od 2000 kubika, a to je već nešto. Bez obzira na sve, vodim skroman život - poručuje Hrustanovićeva.

Dodaje da o lokalima koji se vode na njeno ime već godinama brinu suprug i brat. Upravo ovi lokali moguć su razlog za njenu smenu u Skupštini grada, jer se pročulo da ih iznajmljuju ljudi s kontroverznim biografijama.

- Ne znam ko smišlja takve laži, to je odvratno! I ptice na grani znaju da te lokale već godinama iznajmljujemo istim ljudima. Njih vode moj brat i suprug, pravnik i ekonomista koji nigde nisu zaposleni. Pa, brat je od izdavanja odškolovao decu! Kome ih i od kada izdajemo, lako se može proveriti - kaže na kraju naša sagovornica.

Tri mandata u gradskom rukovodstvu

Radmila Hrustanović rođena je u Beogradu 1952. Pravni fakultet završila je u Sarajevu. Radila je 14 godina u Saveznom izvršnom veću, a osam godina u advokaturi. Od juna 2001. do novembra 2004. bila je predsednik Skupštine grada. Posle lokalnih izbora te jeseni, u naredne četiri godine obavljala je posao zamenika gradonačelnika. I u trećem mandatu zaredom u rukovodstvu grada Dragan Đilas ju je postavio na funkciju svog pomoćnika, s koje je razrešio pre dva meseca.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.