Putuju slovenački vojnici: Kosovo i Avganistan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putuju slovenački vojnici: Kosovo i Avganistan

CELJE - U kasarni u Celju juče je održana svečanost povodom odlaska pripadnika Vojske Slovenije u krizne operacije Kfor na Kosovu i Isaf u Avganistanu.

Na Kosovo će ovog meseca otići 18. kontigent slovenačke vojske od 266 vojnika, a u Avganistan 10. kontigent od 64 vojnika.

Oba kontigenta odlaze u šestomesečnu operaciju u funkciji redovne zamene slovenačkih kontigenata u obe misije.

"Odlazak velikog kontigenta Vojske Slovenije je na neki način >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << praznik za slovenačku vojsku, jer će naši vojnici u te sredine preneti pozitivnu poruku, između ostalog za mogućnost privrednog razvoja, koji bu u protivnom bio bitno teži i sporiji", rekao je danas vojnicima državni sekretar u ministarstvu odbrane Franc Žnidaršič.

On je dodao da je u kriznoj operaciji na Kosovu od početka 2.000. godine učestvovalo 1300 slovenačkih vojnika, a u Avganistanu od marta 2004. godine više od 400 pripadnika slovenačke vojske.

Prema podacima Ministarstva odbrane, ove godine je za potrebe Kfora potrošeno oko 2,3 miliona evra, od čega za prevozne troškove 849.061 evra.

Za Isaf je potrošeno oko 802.364 evra od čega za prevoz 286.358 evra.

Ukupni izdaci za plate u ovim misijama su do početka avgusta iznosili 10,8 miliona evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.