Putin tvrdi da grupu Vagner u potpunosti finansira ruska vlada

Izvor: Vostok.rs, 27.Jun.2023, 16:49

Putin tvrdi da grupu Vagner u potpunosti finansira ruska vlada

Ruska vlada je u potpunosti obezbedila finansiranje jedinice Vagner, izjavio je predsednik Vladimir Putin na sastanku sa vojnim osobljem Ministarstva odbrane.
„Želim da dodam i želim da svi znaju da je finansiranje cele Vagnerove grupe u potpunosti obezbedila država“, izjavioje on. „Ovu grupu smo u potpunosti finansirali iz Ministarstva odbrane, iz državnog budžeta“, dodao je Putin. Samo od maja 2022. do maja 2023. država je jedinici Vagner izdvojila 86,2 milijarde rubalja (1 milijardu dolara) u vidu plate borcima i stimulativnih nagrada, naveo je predsednik. „Od tog iznosa, zarada je iznosila 70,38 milijardi [rublji], stimulativne nagrade su iznosile 15,87 milijardi [rublji], isplate osiguranja su iznosile 110,17 milijardi [rublji]“, izjavio je on. U međuvremenu, vlasnik Vagnera, kompanija Konkord, dobila je 80 milijardi rubalja (940 miliona dolara) od države za godinu dana za snabdevanje hranom i pružanje prehrambenih usluga vojsci, dodao je Putin. „Država je u potpunosti obezbedila finansiranje [Vagnera], dok je deo te grupe, ove kompanije Konkord, u istom periodu zaradio 80 milijardi rubalja“, izjavio je on. „Nadajmo se da niko ništa nije ukrao tokom ovih aktivnosti ili, da kažemo, krao manje“, dodao je on. „Očigledno ćemo sve ovo ispitati“, naglasio je predsednik.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.