Put pod solarnim panelima u Francuskoj

Izvor: EurActiv Srbija, 22.Dec.2016, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Put pod solarnim panelima u Francuskoj

Francuska 22. decembra u Normandiji otvara kilometar puta prekrivenog solarnim panelima koji je finansiran sa pet miliona evra državne donacije. Kritike na račun projekta su ozbiljne, a najveća se odnosi na ekonomsku održivost ovakvog modela razvoja solarne energije i manju efikasnost panela na putu od standardnih nakrivljenih panela na krovovima, dok neki zajedljivi smatraju da je ovo zapravo način da se podrže francuski proizvodjači opreme.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Put pod solarnim panelima - tehnološko dostignuće ili ludost (VIDEO)

Izvor: Beta, 22.Dec.2016

U Francuskoj se danas otvara kilometar puta prekrivenog solarnim panelima koji je finansiran sa pet miliona evra državne donacije, ali ovaj poduhvat nije naišao na zdušnu podršku analitičara i pobornika obnovljivih izvora koji dovode u pitanje održivost projekta i ukazuju da su standardni nakrivljeni...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.