Izvor: B92, 07.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puštena u rad "Ivanova česma"

Beograd -- Kod restorana "Golf" u Košutnjaku otvorena je spomen-česma bivšem predsedniku Predsedništva Srbije Ivanu Stamboliću.

"Ivanova česma", napravljena od kamena, postavljena je na mestu gde je pre četiri godine Stambolić otet i zatim ubijen.

Predsednik Odbora za istinu o Stamboliću, Živorad Kovačević, govorio je o zlikovcima koji su obeščastili zemlju: "To je neprekinuta nit zločina. Od Vukovara i Sarajeva, Srebrenice i Kosova, do Slavka, Ibarske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << magistrale i Ivana. Ista politika, iste službe, čak isti ljudi."

Pored članova porodice i Odbora za istinu o Stamboliću, među brojnim posetiocima bili su ministar spoljnih poslova Vuk Drašković, zamenik ministra odbrane Vukašin Maraš, gradonačelnica Beograda Radmila Hrustanović i bivši predsednik predsedništva Srbije Dragoljub Marković. "Sve je dokazano. Sada treba požuriti sa presudom i prestati sa ruganjem žrtvama i promovisanjem ubica u nacionalne heroje", rekao je Drašković: "Piramida smrti uvek je izgledala ista, na čelu je Slobodan Milošević - koji izdaje naređenja, osim u slučaju ubistva Zorana Đinđića - naređenja se izdaju šefovima Državne bezbednosti Radomiru Markoviću i Milanu Radonjiću, a onda se za operativnog organizatora angažuje komandant jedinice smrti, crvenih beretki, pukovnik Luković Legija, koji za izvršenje zločina uvek bira ljude iz svoje jedinice i uvek sebi najpouzdanije ljude. Sve je to dokazano, oni imaju svoja imena."

Na pozadini "Ivanove česme" piše: "Ivan Stambolić. Otet i ubijen 2000. godine. Česmu podigoše prijatelji 2004. godine".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.