Izvor: B92, 09.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pušenje i posle kazni

Beograd -- Neki članovi Republičke izborne komisije, koje je inkognito inspektor uhvatio da puše na sednici tog tela, platili su kazne za prekršaj.

U Ministarstvu zdravlja je rečeno da je postupak naplaćivanja u toku, ali nije navedeno ko je i koliko njih je kazne platilo. "Dobili smo obećanje da će sve kazne biti plaćene i očekujemo da će se to desiti uskoro, pa dalji postupci najverovatnije neće morati da se primenjuju", rečeno je u Ministarstvu.

Grupi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od sedam članova RIK-a naloženo je da plate kazne od po 5.000 dinara jer su pušili u zatvorenom prostoru.

Tih sadam članova RIK-a na licu mesta je odbilo da plati kazne, pa je načelnica Zdravstvene inspekcije Dana Mihajlović nedavno uputila zvaničan dopis sekretaru Skupštine Srbije Marku Daniloviću i predsedniku RIK-a Mihailu Ruliću da preduzmu odgovarajuće mere.

Tada je saopšteno i da članovi RIK-a koji su prekršili Zakon o zabrani pušenja u zatvorenim prostorijama moraju u roku od osam dana da plate kaznu.

Pošto se inspektoru do 25. oktobra niko iz Skupštine i RIK-a nije bio obratio, iz zdravstvene inspekcije je tada od nadležnih u Skupštini traženo da im dostave adrese stanovanja svih članova RIK-a koji su načinili prekršaj, da bi od njih bili traženi dokazi da su platili kazne.

Da su dokazi izostali, inspekcija bi imala obavezu da gradskom sudiji za prekršaje dostavi prekršajne prijave radi prinudne naplate mandatnih kazni.

Prema rečima novinara koji su pratili sednice RIK-a posle 18. oktobra, većina članova tog tela je i posle izrečenih kazni nastavila da puši u skupštinskoj sali. Članovi RIK-a su, kako su rekli novinari, sačekali da sa sednice odu snimatelji i fotoreporteri, a potom su zapalili cigarete.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.