Prvi sastanak Radne grupe za izradu Nacrta zakona o socijalnom preduzetništvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2021, 16:05

Prvi sastanak Radne grupe za izradu Nacrta zakona o socijalnom preduzetništvu

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević prisustvovala je prvom sastanku Radne grupe za izradu Nacrta Zakona o socijalnom preduzetništvu, koji će doprineti normativnom uređenju i boljem razvoju ove oblasti, a pre svega većem stepenu socijalne uključenosti teže zapošljivih lica i lica u stanju socijalne potrebe i njihovo ekonomsko osamostaljivanje.

Značaj donošenja Zakona o socijalnom preduzetništvu ogleda se u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << činjenici da su u Republici Srbiji prisutne različite organizacione forme sa karakteristikama ili elementima socijalnog preduzetništva, ali da još uvek ne postoji uspostavljen zakonodavni okvir, kojim bi se ova oblast sveobuhvatno uredila.

Uspostavljanjem zakonodavnog okvira u oblasti socijalnog preduzetništva stvoriće se još bolji uslovi za podsticanje preduzetništva, čime će se poboljšati i opšti životni standard građana i građanki Republike Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.