Prvi demonstranti osuđeni na zatvorske kazne do 4 meseca u francuskom gradu Grenoblu

Izvor: Vostok.rs, 03.Jul.2023, 02:56

Prvi demonstranti osuđeni na zatvorske kazne do 4 meseca u francuskom gradu Grenoblu

Prve presude učesnicima masovnih nereda izrečene su u gradu Grenoblu na jugoistoku Francuske, gde su tri osobe osuđene na zatvorske kazne od tri do četiri meseca, javila je u nedelju radio stanica Frans info.
Kako prenosi Frans info, njih trojica su osuđeni zbog optužbi za pljačku tokom nereda. Takođe je rečeno da će se u ovom gradu suditi još oko 30 ljudi. Većina ih je privedena zbog pljačke u noći na subotu. Nemiri su izbili u Francuskoj 27. juna nakon što je policija ubila 17-godišnjeg vozača alžirskog porekla koji nije ispoštovao naređenje da zaustavi svoj automobil u pariskom predgrađu Nanter. Priveden je policajac koji je ubio tinejdžera. Mladić je sahranjen u subotu. Prema podacima francuskog ministarstva unutrašnjih poslova, u noći na nedelju privedeno je čak 719 demonstranta. Povređeno je 45 policajaca. Ministarstvo unutrašnjih poslova poslalo je 45.000 policajaca da uguše nerede. Više od 1.300 demonstranata privedeno je u noći na subotu, od kojih su skoro trećina maloletnici. Sedamdeset devet policajaca je povređeno u sukobima u noći na subotu. Prema podacima Ministarstva finansija zemlje, opljačkano je najmanje deset tržnih centara, više od 200 supermarketa, 250 duvanskih prodavnica i veliki broj prodavnica odeće i sportskih proizvoda.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.