Prva zvanična poseta ambasadora BiH Novom Pazaru; otvaranje konzulata moguće i do kraja godine

Izvor: B92, 08.Mar.2021, 19:17

Prva zvanična poseta ambasadora BiH Novom Pazaru; otvaranje konzulata moguće i do kraja godine

Ambasadorka Bosne i Hercegovine (BIH) u Srbiji Aida Smajić ocenila je danas da će otvaranje generalnog konzulata njene zemlje u Novom Pazaru doprineti unapređenju odnosa između dve države, prenosi Radio sto plus.

Ona je novinarima nakon razgovora sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem rekla da su međudržavni odnosi dobri, ali da ima prostora za njihovo unapređenje.

“Otvaranje konzulata je i dobra prilika da se Bošnjaci iz ovog grada povežu sa Bošnjacima u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << BIH. Kao što znate, Vlada Srbije je dala saglasnost za otvaranje konzulata, nakon godinu i po dana kako je podnesen zahtev, a mi smatramo da je to dobra politička odluka i pozdravljamo je“, rekla je Smajićeva.

Ona veruje da će konzulat u ovom gradu biti otvoren do kraja ove godine, a da joj nisu poznati detalji o tome koliko će biti zaposlenih i koga će predsedništvo imenovati za konzula.

Gradonačelnik Biševac rekao je da će otvaranje ovog diplomatskog predstavništva biti od velikog značaja za same građane i brže rešavanje administrativno- pravnih poslova.

“Značaj otvaranja konzulata je višestruk, kako za dve države, tako i za same građane. Doprineće institucionalnoj povezanosti i povećanju saradnje u privrednoj, kulturnoj i svim drugim oblastima“, rekao je Biševac.

On je istakao da će pored konzulata BIH, u ovom gradu uskoro biti otvoreno i diplomatsko predstavništvo Turske.

Ovo je prva zvanična poseta jednog ambasadora Bosne i Hercegovine Novom Pazaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.