Protestovali radnici Kulske štofare

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2015, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protestovali radnici Kulske štofare

Radnici Kulske štofare protestvovali su danas zbog neisplaćenih otpremnina. Posle stečaja 2010. godine samo 130 radnika Kulske štofare dobilo je po 184.000 dinara iz fonda solidarnosti, dok njih stotinu nije dobilo ni dinara.

Ova fabrika je tvrde radnici opustošena, a oni se već šest godina bore za svoja prava. Zoran Vlaški jedan od organizatora protesta kaže da je fabrika 2008. godine trabala da bude prodata Rusima, ali je to neko sprečio.

"Ova fabrika nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << propala, ona je sistematski i namerno uništena. Proizvodili smo dva miliona metara najkvaitenijeg štofa godišnje i niko ne može da me ubedi da nismo imali kvalitet. Ovu fabriku je uništila politika", kaže Vlaški.

Za državu je stačajni postupak završen, ali za radnike nije, jer je bilo nepravilnosti, smatra Đurđina Maravić

"Radnici su posle stečaja izbačeni na ulicu, a polovina nije dobila svoj novac, jer je rnavodno zakasnila da podnese zahtev za otpremnine", kaže ona.

Mihajlo Nađ kaže da mu firma duguje plate za šest godina, povezivanje staža i otpremninu prema zakonu.

"Ništa bolje od radnika štofare nisu proši ni radnici Istre, kožare, fabrike obuće, Kulatransa, ali ovde je situacija najteža. Ovo je bila državna firma, a radnici nisu dobili što im pripada, kaže Olena Papuga", narodna poslanica iz Ruskog Krstura.

Radnici su posle protesne šetnje do zgrade opštine poslali zahteve Pokrajinskoj i Republičkoj vladi i opštini Kula u kojima traže da im se odgovori šta je sa imovinom štofare, ko njome raspolaže i šta je sa mašinama koje su odnesene u Italiju

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.