Protesti zbog ignorisanja srpskih žrtava

Izvor: S media, 14.Jun.2010, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti zbog ignorisanja srpskih žrtava

Republička organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske (RS) najavila je moguće proteste u Sarajevu, zbog ignorantskog odnosa predsednika Vlade Federacije BiH Mustafe Mujezinovića prema zahtevu za formiranje komisije za utvrđivanje istine za stradanje Srba u Sarajevu tokom rata od 1992. do 1995. godine.

Ova organizacija navodi u otvorenom pismu federalnom premijeru da je formiranje komisije Mujezinovićeva moralna i ustavna obaveza, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << te da on ne želi ni da odgovori na zahtev Tima Vlade RS za koordinaciju aktivnosti istraživanja ratnih zločina i traženja nestalih lica za razgovor.

"Prisiljavate nas da ponovo, kao 10. aprila 2006. godine, organizujemo proteste porodica poginulih u Sarajevu pred zgradom Federacije BiH. Pitamo se da li je to Vaš doprinos traganju za istinom, pravdom i pomirenjem u BiH", ističe se u otvorenom pismu.

Tim Vlade RS za koordinaciju aktivnosti istraživanja ratnih zločina i traženje nastalih lica 28. aprila uputio je Mujezinoviću zahtev za sastanak ne kome se trebalo razgovarati o formiranju Komisije za istraživanje zločina nad Srbima u Sarajevu.

Prema podacima beogradskog Centra za istraživanje zločina nad srpskim narodom, u Sarajevu je tokom rata ubijeno više od 5.500 Srba.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.