Izvor: B92, 10.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest zbog smene novinara

Niš -- Udruženje novinara Srbije i Sindikat novinara Srbije protestovali zbog smene urednika kulturne rubrike u niškim Narodnim novinama.

Urednik rubrike za kulturu u Narodnim novinama i poverenik Sindikata novinara Slobodan Krstić smenjen je zbog, kako se navodi, iznošenja činjenica o situaciji u tom listu nakon privatizacije. Oni optužuju direktora i glavnog urednika novina Miroslava Milanovića da ga je smenio zbog iznošenja realnog stanja u tim novinama.

Udruženje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Sindikat optužili su direktora da je smenio Krstića jer je na konferenciji za novinare 3. aprila rekao da je broj zaposlenih nakon privatizacije smanjen, da se ne plaća rad nedeljom i praznicima, da zarade kasne i da se ne isplaćuje naknada za prevoz i topli obrok.

"UNS i Sindikat posebno cene gest novinara Narodnih novina Branislava Miltojevića, koji je odbio ponudu da bude novi urednik kulturne rubrike, čime je iskazao solidarnost i kolegijalnost zbog nepravednog kažnjavanja Krstića", navodi se u pismu.

Direktor i glavni i odgovorni urednik niškog dnevnika, međutim, rekao je da je smenio urednika jer zbog njegovog angažovanja u Sindikatu trpi posao u novinama.

On je kazao da u niškom listu "ima previše urednika" i da je tendencija da se taj broj smanji, zbog čega će posao urednika kulture ubuduće obavljati zamenik glavnog urednika Timošenko Milosavljević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.