Protest zbog smanjenja subvencija ratarima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2016, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest zbog smanjenja subvencija ratarima

Pokrajinska vlada uputila je danas oštar protest Vladi Srbije zbog drastičnog smanjenja subvencija za ratarsku proizvodnju i ocenila da će ta odluka izazvati pad poljoprivredne proizvodnje, porast cena i smanjenje životnog standarda građana.

"To je nedopustivo i negativne posledice takve odluke osetiće svi građani Srbije", navela je Pokrajinska vlada u saopštenju.

Uredbom Vlade Srbije o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2016. godinu, umesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dosadašnjih 12.000 dinara po hektaru predviđeno je da će poljoprivrednici moći da računaju na 4.000 dinara po hektaru.

Ukinuto je regresiranje goriva, regresiranje za biljnu proizvodnju smanjeno je sa 6.000 na 4.000 dinara, a regres za mineralno đubrivo sa 3.000 na 2.000 dinara.

"Državni podsticaji za poljoprivrednu proizvodnju su i do sada bili najmanji u regionu, a od ove godine, kada su tri puta manji, direktno će uticati na smanjenje vrednosti poljoprivredne proizvodnje, zbog toga što poljoprivrednici neće imati para ni za agrotehničke mere ni za sortno seme", piše u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Skok cena zbog nedopustivo malih subvencija"

Izvor: B92, 03.Feb.2016

Novi Sad -- Pokrajinska vlada uputila je oštar protest Vladi Srbije zbog drastičnog smanjenja subvencija za ratarsku proizvodnju...Oni su ocenili da će ta odluka izazvati pad poljoprivredne proizvodnje, porast cena i smanjenje životnog standarda građana..."To je nedopustivo i negativne posledice...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.