Izvor: B92, 05.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest zaposlenih u pravosudju

Beograd -- Prema podacima republickog odbora sindikata pravosudja, zaposleni u sudovima u Srbiji u petak kolektivno nisu dosli na posao, u znak protesta sto im Vlada Srbije nije povecala plate za 100 odsto.

Novinari su u beogradskoj Palati pravde utvrdili da su sudije odlagale zakazana rocista, a umesto sudskih zapisnicara i daktilografa, reci sudija belezili su rukom sudski pripravnici.

Ispred Petog opstinskog suda u Beogradu, gde je odrzan protest, predsednica sindikata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ove ustanove Mirjana Prelic porucila je da zaposleni u pravosudju nece odustati od svojih zahteva. "Budzet nije predvideo nikakva sredstva za zaposlene. Stanje u pravosudju je ocajno, ovo je protest, nije strajk, mi radimo u sudovima i znamo da nam je to zakonom o strajku zabranjeno. Imamo podrsku predsednice Vrhovnog suda Leposave Karamarkovic i predsednice Okruznog suda. Nama nije cilj da rusimo vladu, mi se borimo za cistu egzistenciju, dosta nam je", rekla je Mirjana Prelic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.