Izvor: B92, 10.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest vladine kancelarije

Beograd -- Kancelarija za saradnju sa medijima protestuje zbog izveštavanja medija u vezi sa posetom ministra pravde Hagu.

Na internet prezentaciji B92, pojavila se vest u kojoj se navodi da se "ministar odbrane pojavio kao svedok odbrane". U pitanju je besmislica i neistina, stoji u saopštenju.

U prilog tačnog informisanja još jednom navodimo deo saopštenja ministarstva pravde u kojem se kaže: "Pošto su garancije predate na statusnoj konferenciji, na kojoj se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne izvode dokazi u vezi sa krivičnim delima o kojima se raspravlja u Haškom tribunalu, već se samo pokreću pojedina pitanja postupka, to znači da ministar Stojković nikako nije mogao da se pojavi u svojstvu svedoka ni odbrane ni tužilaštva, kako su objavili neki mediji. Jedini izuzetak u odnosu na prethodne predaje garancija je to što je Tribunal ovoga puta iskoristio mogućnost predviđenu pravilom 65 bis, da pretresno veće zatraži dodatna objašnjenja u vezi sa predatim garancijama."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.