Protest u Prištini protiv izbora nove vlade, demonstranti viču: Hašim izdajnik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2020, 13:36

Protest u Prištini protiv izbora nove vlade, demonstranti viču: "Hašim izdajnik"

Iako je odlazeći premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ranije rekao da je vreme za proteste, ali ne danas kada bi parlament trebalo da izabere novu vladu na čelu sa Avdulahom Hotijem, ispred zgrade se okupila grupa građana koja traži nove izbore.

Oni protestuju protiv izbora nove vlade i protiv su Hotija, lidera DSK Ise Mustafe i kosovskog predsednika Hašima Tačija, nazivajući ih izdajnicima i "srpskim plaćenicima".

Učesnici protesta skandiraju: >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Aljbin Kurti", "Samoopredeljenje", "Želimo izbore", "Srpski plaćenici ", "Hašim izdajnik"…, piše prištinska Koha.

Okupljeni građani, navodi se, smatraju da je izbor Hotijeve vlade "manipulacija izbornim glasovima".

"Moj glas ne dozvoljava da se njime manipuliše", piše na jednom od transparenata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest i pozivi na prevremene izbore u danu biranja nove Vlade Kosova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Jun.2020

Demonstranti su se okupili ispred Parlamenta Kosova tražeći prevremene izbore nakon što su zakonodavci odobrili novu vladu na čelu sa Avdullahom Hotijem. Glasanjem u Prištini 3. juna okončani su meseci političkih previranja. Demonstranti su pokušali da uđu u zgradu parlamenta, ali ih je policija...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.