Protest u Beogradu, saopšten tim za pregovore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2019, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Beogradu, saopšten "tim za pregovore"

Na protestu "Svi kao jedan - 1 od 5 miliona" u Beogradu danas je predstavljen tim za pregovore s vlastima na tri teme: "zarobljeni mediji, zloupotreba REM i neregularni izborni uslovi".

Glumac Branislav Lečić pozvao se na spremnost za dijalog, koju je iskazao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, i pročitao tim u kojem su, kaže, stručnjaci i vanstranačke ličnosti.

To su pofesori Čedomir Čupić, Dušan Vuičićević i Snježana Milivojević, politikolozi Jovanka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Matić i Boban Stojanović, reditelj Srđan Dragojević, novinar Vukašin Obdradović i Zoran Gavrilović, a u razgovor o medijima uključiće se i NUNS i Asocijacija slobodnih medija.

Protest je počeo kod Terazijske česme, što nije bila i jedina razlika u odnosu na prethodna okupljanja, jer je bilo manje ljudi, i manje energije, pa je i Lečić nastojao da motiviše okupljene porukama da se protest nastavlja i da treba da dolaze sve dok "ova subota ne postane jedna jedina subota za sva vremena".

Energija je malo splasnula, jer su bila prevelika očekivanja od protesta 13. aprila, rekao je jedan od organizatora.

Lečić je rekao i da je zemlja u dubokoj društvenoj i političkoj krizi, za koju je, kaže, odgovoran predsednik Srbije, a pozvao je učesnike da ne mrze one koji su "zbog sendviča" došli juče na skup Aleksandra Vučića, a oni će se, kaže, "postideti zbog toga i već se stide".

Potom je pozvao u šetnju do RTS.

Protestu su prisustvovali opozicioni političari Dragan Đilas, Boško Obradović, Boris Tadić, Zoran Živković, predsednik opštine Stari grad Marko Bastać...

Veselinović najavio formiranje "slobodne zone" za 4. Maj

Jedan od članova Saveza za Srbiju Janko Veselinović najavio je da će opozicija 4. maja formirati takozvanu "slobodnu zonu" u blizini Skupštine, ukoliko, kako je rekao, vlast ne pristane na dijalog o zahtevima opozicije.

"U toj zoni biće i slobodni narodni parlament, odbornici iz cele Srbije", rekao je Veselinović na kraju večerašnjeg protesta, ali nije objasnio šta slobodna zona tačno znači i šta podrazumeva.

On je najavio i da će "obeležiti" godišnjicu rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici, te da će narednu subotu, dan pred Uskrs, obeležiti "humanitarnim akcijama širom Srbije".

Manji incident kod skupštine po završetku protesta

Nakon završetka protesta dogodio se manji incident u blizini skupštine, kada je jedna sugrađanka ušla u masu kolima.

Posle obraćanja kod RTS-a dok su se učesnici razilazili žena je kolima pokušala da prođe raskrsnicu Bulevara kralja Aleksandra i Kneza Miloša tvrdeći da nije znala da je u toku protest i da nije videla da je policija zatvorila ulicu za saobraćaj.

Sa druge strane, učesnici protesta su je optužili za provokaciju.

Nakon kraće rasprave kod skupštine žena je produžila kolima svojim putem, a učesnici protesta su se razišli.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Na protestu u Beogradu, saopšten "tim za pregovore"

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Apr.2019

BEOGRAD - Na protestu "Svi kao jedan - 1 od 5 miliona" u Beogradu danas je predstavljen tim za pregovore s vlastima na tri teme: "zarobljeni mediji, zloupotreba REM i neregularni izborni uslovi".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.