Protest u Bečeju: Ispunite obećanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2016, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Bečeju: Ispunite obećanja

Doskorašnji radnici PIK-a Bečej već drugi dan protestuju ispred zgrade Opštine. I ovoga puta uzalud su očekivali da će im se obratiti neko iz lokalne samouprave.

Stotinak bivših radnika PIK-a Bečej namerno je da mirne proteste nastave sve dok ne dobiju, kako kažu, obećane otpremnine. Pedesetogodišnji Dejan Ivošević i njegov godinu dana stariji kolega Nevenko Milanović u Kombinat su zajedno utkali gotovo šest decenija života a sada su na ulici, baš kao i drugi otpušteni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radnici, i bez prebijene pare.

"Kako živeti sa 14-15 hiljada na Birou koje još nismo dobili. Dobar deo radnika nisu dobili ni zdravstvene knjižice. Ako nekome pozli mora prvo u Socijalno po knjižicu pa tek onda na lečenje. Lekove ne možemo da dobijemo već ih kupujemo. Ispada da smo građani, ne drugog, nego petog reda. Iz Opštine i Vlade su nam obećavali otpremnine da nekako preguramo zimu. Međutim, sve je ostalo na obećanjima", kaže u ime okupljenih Dejan Ivošević.

"Ne bismo se ni okupili ovde da nam je Opština pomogla. Obećali su nam kule i gradove. Neka dođe Vuk (Radojević). Neka izađe i obrati se ovom narodu", dodaje Milanović.

Protestima nekadašnjih kolega pridružila se i šezdesetogodišnja penzionerka Magda Kapor čiju podršku su okupljeni pozdravili gromkim aplauzom.

" Sramota me je što su ovi ljudi bez plate i bez ičega sa decom. Nemaju da jedu niti čime da se greju. Sramota je da je jedan PIK tako upropašćen. Kada smo mi počeli imali smo svega i svačega a ovo danas je žalosno", kaže Magda Kapor.

Nakon dva sata protesta radnici su se razišli sa porukom da ne traže posao od predsednika opštine Vuka Radojevića već da izađe i kada će ispuniti nedavna obećanja koja sada ignoriše baš kao i proteste, kako o sebi kažu, okupljenih očajnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.