Izvor: Blic, 01.Jun.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić najavio proteste zbog Alimpićeve odluke

Generelni sekretar Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Vučić najavio je danas da će ta stranka zajedno sa koalicionim partnerima u Beogradu organizovati zajednički protest zbog odluke da se konstitutivna sednica gradske skupštine održi 14. jula.



Vučić je na konferenciji za novinare kazao da očekuje da će se sa Demokratskom strankom Srbije (DSS), Novom Srbijom (NS) i koalicijom okupljenom oko Socijalističke partije Srbije (SPS) dogovoriti oko protesta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji će biti održan "od srede".

"Mislim da smo blizu završetka tih dogovora i načina na koji ćemo te demokratske promene, koje su građani želeli da izvedu u Beogradu, sprovedemo u delo", rekao je Vučić, koji je i kandidat tih stranaka za gradonačelnika Beograda.

Kako je naveo, stranke koje su potpisale koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Beogradu preduzeće sve demokratske i zakonom dozvoljene mere da se poštuje volja građana.

Vučić je rekao da su objašnjenja zbog čega je konstitutivna sednica zakazana tek za 14. jul "nemoralna i neverovatna", i dodao da mu je vršilac dužnosti gradonačelnika Zoran Alimpić kazao da nije uveren u to da SRS, DSS-NS i SPS-PUPS-JS imaju većinu u Skupštini grada. Dodao je da će to odugovlačenje "skupo koštati Beograd".

Govoreći o mogućnosti da se koalicija raspadne, Vučić, koji je kandidat za gradonačelnika, kazao je da je njemu najvažnije da "čistog obraza uđe u taj posao i da takvog obraza i izađe iz posla". Takođe je naglasio da obećava da će u Beograd dovesti tri puta više investicija nego što je to sada slučaj - i po obimu i po broju.

DSS: Sprečavanje konstituisanja Skupštine primer samovolje DS

Sprečavanje konstituisanja gradske Skupštine i izražavanja legitimne volje većine da formira gradsku vlast je školski primer samovolje Demokratske stranke (DS), ocenio je danas potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Aleksandar Popović.

"Svako ko nije ostrašćen, zdravim razumom vidi da je odluka o zakazivanju konstitutivne sednice za 14. jul više nego štetna za demokratiju. Niko se u Evropi kojoj težimo ne ponaša na ovakav način, nikome ne pada na pamet da uzurpira vlast i ugrožava demokratiju", istakao je Popović u izjavi "Večernjim novostima".

On smatra da je pokušaj DS da "nametanjem samovolje" po svaku cenu ostane na vlasti i to opravda pozivom na Evropu i evropske vrednosti "besmislen i poražavajući".

"Od toga ko će vršiti vlast u Beogradu važnije je poštovanje demokratskih primcipa, jer je svaka vlast u demokratiji smenjiva", zaključio je Popović.

NS: Zakazivanje sednice za 14. jul "moralno iritirajuće"

Predsednik Gradskog odbora Nove Srbije Beograd Borislav Borović ocenio je danas da je zakazivanje konstutivne sednice Skupštine grada za 14. jul "moralno iritirajuće i politički karikaturalno".

U pisanoj izjavi medijima, Borović je vršioca dužnosti gradonačelnika Zorana Alimpića podsetio da je "on samo tehničko lice koje nema većinu ni u prethodnom, ali ni u sadašnjem sazivu gradske skupštine, i da je njegova obaveza da bez odlaganja zakaže konstitutivnu sednicu Skupštine grada i da je to sve na šta on ima pravo".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić najavio protest

Izvor: B92, 01.Jun.2008

Beograd -- Generalni sekretar SRS Aleksandar Vučić najavio da će sa koalicionim partnerima u Beogradu organizovati protest zbog odluke da se gradska skupština konstituiše 14. jula... Vučić je na konferenciji za novinare kazao da očekuje da će se sa Demokratskom strankom Srbije, Novom Srbijom...

Nastavak na B92...

Od srede u Beogradu protesti - kaže Vučić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2008

BEOGRAD - Generalni sekretar Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Vučić izjavio je, danas da SRS, sa koalicionim partnerima na nivou grada Beograda, od srede planira proteste i "upotrebu svih demokratskih i zakonskih mera da bi se ispoštovala izborna volja građana Beograda"..."Bio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vučić najavljuje proteste u Beogradu

Izvor: Glas javnosti, 02.Jun.2008, 09:37

BEOGRAD - Generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić najavio je juče da će ta stranka zajedno sa koalicionim partnerima u Beogradu organizovati zajednički protest zbog odluke da se konstitutivna sednica gradske skupštine održi 14. jula, javlja Beta...Vučić je na konferenciji...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.