Izvor: S media, 29.Jan.2013, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest protiv hajke na Nevenu Petrušić

Oko 40 organizacija civilnog društva koje se zalažu za zaštitu prava žena osudile su danas medijske napade i peticiju za smenu Poverenice za zaštitu ravnopravnosti Nevene Petrušić.

U zajedničkom saopštenju za javnost, ove organizacije su ocenile da je "hajka" protiv Poverenice zapravo "akt autoritarne netrpeljivosti", s obzirom da su je pokrenuli desno orijentisani zagovarači nacionalističkog diskursa, medju kojima muškarci čine 90 odsto

potpisnika >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << peticije.

"To nije lako u ometajućim okolnostima netolerantne sredine, kakvo je danas društvo u Srbiji", piše u saopštenju.

Ocenjuje se da je zahtev potpisnika peticije "antidemokratski" i vodi poreklo iz patrijarhalnog obrasca koji favorizuje moć muškarca, naciju kao najvažniju vrednost, a ujedno dozvoljava netrpeljivost i nasilje prema gradjanima koji se u njega ne uklapaju.

Ženske organizacije podržale su Poverenicu i u zastupanju principa nulte tolerancije na nasilje i diskriminaciju u Srbiji.

(Beta)

Foto:YouTube

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.