Izvor: Glas javnosti, 17.Feb.2011, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest otpuštenih vojnika u Sarajevu

SARAJEVO - Više stotina vojnika koji su u prošloj godini otpušteni iz službe u Oružanim snagama BiH okupilo se  ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH na mirnim protestima kako bi iskazali nezadovoljstvo što im nije omogućeno penzionisanje.

Od nadležnih, u prvom redu Ministarstva finansija i Ministarstva odbrane BiH  otpušteni vojnici traže da im se omogući penzionisanje i isplata otpremnina, a ukoliko im zahtevi ne budu ispunjeni, ponovili su mogućnost blokiranja održavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Svetskog vojnog prvenstva u skijanju, krajem februara u Sarajevu.

Organizator protesta Senad Hubijer izjavio je da je u prošloj godini iz Oružanih snaga BiH otpušten 1. 801 vojnik, od kojih 1. 369 ispunjava uslove za prevremeno penzionisanje.

On je dodao da vojnicima koji ispunjavaju uslove za penzionisanje poslodavac, u ovom slučaju Ministarstvo odbrane BiH, treba da isplati i otpremninu u visini šest prosečnih plata u šest poslednjih mjeseci službe, odnosno 4.200 KM.

Iz Ministarstva finansija i trezora BiH nedavno je saopšteno da u tom ministarstvu postoji želja i volja da se u zakonskim okvirima pomogne u rešavanju problema pripadnika Oružanih snaga BiH koji su stekli pravo na penziju, ali da to može biti učinjeno jedino zajedničkim delovanjem, za šta je potrebno i vremena i strpljenja

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.