Protest medijskih profesionalaca protiv Gašića

Izvor: Akter, 07.Dec.2015, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest medijskih profesionalaca protiv Gašića

Protest medijskih profesionalaca sa zahtevom za smenu ministra odbrane Bratislava Gašića sa svih javnih funkcija zbog izjave kojom je uvredio novinarku Zlatiju Labović

U najavi protesta koju su potpisali novinarka nedeljnika NIN Tanja Nikolić Đaković i novinar portala Cenzolovka Zoran B. Nikolić, medijski profesionalci pozvani su da bojkotuju konferencije za novinare i sve javne događaje na kojima je prisutan ministar Gašić.

Protest je podržalo Nezavisno udruženje >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << novinara Srbije: "NUNS podržava inicijativu pojedinih uglednih novinara da se ispred Vlade Srbije održi protest medijskih profesionalca. Pozivamo sve članove našeg udruženja i sve medijske radnike da se pridruže protestu večeras u 19.00 časova ispred zgrade Vlade u Nemanjinoj 11", navodi se u saopštenju.

I Udruženje novinara Srbije pozvalo je svoje članove da dođu na protest.

"Posle postupka Bratislava Gašića prema koleginici Zlatiji Labović, kao i njegovih ranijih skandaloznih ispada, ne sme se dozvoliti da taj čovek ostane na javnoj funkciji. Moramo zahtevati da se predstavnici vlasti prema novinarkama i novinarima odnose s poštovanjem", navodi se u pozivu na protest.

Ministar odbrane Bratislav Gašić uvredio je juče novinarku B92 neprimerenim rečima na zvaničnom događaju u Trsteniku, što je naišlo na brojne osude medija, novinara, kao i poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića.

Reči "Volim novinarke koje lako kleknu", Gašić je izgovorio dok se grupa novinara pripremala da od ministra uzme izjavu nakon njegovog obilaska fabrike Prva petoletka, kada su neki od njih, među kojima i novinarka B92 Zlatija Labović, čučnuli da ne bi ometali snimatelje.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.