Protest ispred Predsedništva i Vlade Srbije: Zabrana iskopavanja bora i litijuma ili opstrukcija izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2022, 20:50

Protest ispred Predsedništva i Vlade Srbije: Zabrana iskopavanja bora i litijuma ili opstrukcija izbora

U Beogradu je večeras ispred Predsedništva održan još jedan protest inicijative "Kreni promeni" na kome je ponovljen zahtev da Vlada Srbije donese moratorijum na sva istraživanja i iskopavanje bora i litijuma.

Predstavnik inicijative "Kreni Promeni" Savo Manojlović rekao je da ukoliko Vlada Srbije pre izbora ne unese u Zakon o rudarstvu član kojim se zabranjuje iskopavanje tih ruda, da će doći opstrukcija izbora.

"Ukoliko se odluka ne donese do izbora izvršićemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << opstrukciju izbora, izbora neće biti", rekao je Manojlović na protestu ispred Predsedništva.

Takođe je dodao da se iz kampanje neće "izvući" nijedna stranka bez odgovora na pitanje o litijumu i boru, kao i Rio Tintu.

Manojlović je rekao da pitanje Rio Tinta nije gotovo dok se ne donese član o zabrani istraživanja i iskopavanja bora i litijuma.

Ističe da bi to bila obaveza ne samo ove, već i svih narednih vlada da sačuvaju našu prirodu od multinacionalnih kompanija koje interesuje samo profit.

Okupljeni građani su od Predsedništva noseće transparent "Srbija nije na prodaju"krenuli u protestnu šetnju do Vlade Srbije gde je protest i završen.

Pored tog transparenta, građani su nosili i transparente na kojim je pisalo "Stop investitorima, spasimo prirodu", "Krenuo narod, Promeniće vlast"...

Za vreme protesta bile za saobraćaj su bile zatvoreni delovi ulica Kralja Milana, Kneza Miloša, Nemanjina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.