Protest Mađarske ambasadoru SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2014, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest Mađarske ambasadoru SAD

Mađarsko ministarstvo spoljnih poslova uložilo je protest američkom ambasadoru u Budimpešti, pošto je američki republikanski senator Džon Mekejn nazvao premijera Mađarske Viktora Orbana "neofašističkim diktatorom".

Mekejn je to rekao juče dok je bezuspešno pokušavao da ubedi Senat da odbije da potvrdi imenovanje novog američkog ambasadora u Mađarskoj, na predlog predsednika Baraka Obame.

Mekejn je naveo da je producentkinja sapunskih opera Kolin Bel "totalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nekvalifikovana" za taj zadatak.

Mekejn, koji se u februaru sastao sa Orbanom, rekao je da je Mađarska "na ivici da ustupi svoj suverenitet neofašističkom diktatoru koji ide u krevet sa Vladimirom Putinom".

Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto rekao je danas da su mađarski birači na izborima ove godine, glasajući za Orbanovu Fides partiju, jasno pokazali "kako zamišljaju budućnost zemlje".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest Mađarske ambasadoru SAD

Izvor: RTS, 03.Dec.2014

Mađarsko ministarstvo spoljnih poslova uložilo je protest američkom ambasadoru u Budimpešti, pošto je američki republikanski senator Džon Mekejn nazvao premijera Mađarske Viktora Orbana "neofašističkim diktatorom". ..Džon Mekejn je to rekao juče dok je bezuspešno pokušavao da ubedi Senat...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.