Izvor: B92, 13.Nov.2009, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest DSS-a u Sremskoj Mitrovici

Sremska Mitrovica -- Nekoliko desetina simpatizera DSS-a okupilo se u centru Sremske Mitrovice na protestu zbog Statuta Vojvodine za koji tvrde da je protivustavan i separatistički.

DSS najavljuje proteste po gradovima pokrajine sve dok se ne završi rasprava o ovom aktu u republičkoj Skupštini. Demokratska stranka Srbije je protest u Sremskoj Mitrovici, kao i nekoliko ranijih u Vojvodini, organizovala kako bi građanima mogla javno izneti svoje stavove o neustavnosti Statuta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Oni tvrde da u odnosu na verziju usvojenu pre nešto više od godinu dana, u Statutu nije došlo do bilo kakvih značajnijih izmena i da on otvara vrata otcepljenju Vojvodine.

Sa izuzetkom članova i simpatizera DSS-a, građani Sremske Mitrovice, koje je ekipa B92 zatekla nedaleko od mesta održavanja protesta, nisu bili preterano zainteresovani za okupljanje, ali ni za problem usvajanja Statuta Vojvodine.

DSS najavljuje da će nastaviti svoje proteste u gradovima Vojvodine sve dok traje rasprava o Statutu, a ukoliko on bude usvojen, tražiće da se o njemu i Zakonu o prenosu nadležnosti izjasni Ustavni sud Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.