Protekla tri meseca obeležila represija nad DS

Izvor: Akter, 30.Maj.2015, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protekla tri meseca obeležila represija nad DS

Protekla tri meseca obeležila represija prema velikom obroju čanova DS na radnim mestima, ulicama, tokom vanrednih izbora, čak i na izborima za mesne zajednice

"To nam se dogodilo u Velikoj Plani. To je na neki način bila pokazna vežba kako režim doživljava svoje političke protivnike: ne kao nekoga koga treba na izborima pobediti, nego kao nekoga koga treba zastrašiti, fizički se obračunati sa njim i po mogućnosti uništiti", rekao je Pajtić podnoseći izveštaj o radu >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << DS pred Glavnim odborom stranke.

Kako je kazao, zbog toga DS ima obavezu da "tu iskru slobode koja je ostala u Srbiji nosi u svom oku i srcu, i da se bori za slobodu svakog čoveka u Srbiji nezavisno od toga kojoj stranci pripada i kog je ideološkog opredeljenja".

Prema njegovim rečima, politika u Srbiji svela se na "opštu konfuziju, zavaravanje, plasiranje neistina", i na to da "predsednik države ima jednu politiku prema pitanjima kao što je teritorijalni integrtet zemlje, a vlada drugu, dok u javnosti imamo konfuziju a na međunarodnoj sceni zaprepašćenje" zbog toga što državni vrh nema jedinstvenu politiku.

DS se kao stranka socijaldemokratske orijentacije bori i boriće se za prava obespravljenih, rekao je lider demokrata navodeći da je Srbija osma u svetu po indeksu bede, i da 35.000 ljudi odlazi iz zemlje.

"Jedno od najvažijih pitanja je kako mlade obrazovane i sposobne ljude zadržati i kako im vratiti nadu da nije sve izgubljeno i da postoji neko ko može da ponudi rešenja koja su održiva i realna", ocenio je on i dodao da je pred strankom priprema i kampanja za lokalne i pokrajinske izbore, koji će se održati na proleće sledeće godine.

On je naveo da DS treba da se posveti jačanju organizacije i da "upodobi izborni program onome što je današnja stvarnost", rekavši da će danas predložiti izradu tog programa, koji su pripremala stranačka tela i pojedinci poput ; Dragoljuba Mićunovića, Borislava Stefanovića, Balše Božovića, Branislava Kuzmanovića.

Lider demokrata je najavio da će Glavni odbor danas doneti odluku o formiranju koalicije sa strankom "Zajedno za Šumadiju" ne samo na nivou grada Kragujevca, nego cele Šumadije.

Pajtić je rekao da će Demokratska stranka u izbornoj kampanji pokazati ne samo da vladajuća Srpska napredna stranka nije nepobediva, nego da je DS jedina koja može da je pobedi.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.