Proslava 4. jula u Beogradu

Izvor: B92, 03.Jul.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proslava 4. jula u Beogradu

Beograd -- U ambasadi Sjedinjenih Američkih Država proslavljen je 4. jul, Dan nezavisnosti te zemlje. Prijemu je prisustvovao veliki broj ličnosti iz političkog i javnog života.

U ovogodišnje sećanje na dan objavljivanja Deklaracije o nezavisnosti uneta je i novina: posle američke himne odsvirana je i himna Srbije, a ambasador Kameron Manter je deo tradicionalnog govora održao na srpskom.

SAD žele da nova vlada koju će Srbija uskoro dobiti ispuni obećanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o evropskoj budućnosti data građanima, izjavio je američki ambasador.

Na prijemu koji je priredio povodom Dana nezavisnosti, Manter je kazao da su SAD i Srbija zajedno prošli kroz teška vremena, ali da "svi teški trenuci, pa čak i neslaganja ne mogu izbrisati dugu istoriju prijateljstva i zajedničku težnju ka demokratiji i slobodi, ni nastavak tog prijateljstva".

"Radujem se što mogu da vam se obratim danas sa puno optizmima kada je u pitanju vaša budućnost i da pokažem svoju privrženost vašem uspehu. Hvala vam što ste došli i što verujete u budućnost Srbije", rekao je Manter koji je goste pozdravio prvo na srpskom jeziku.

Od domaćih političara bili su Mlađan Dinkić i ministri i funkcioneri iz G17 plus, Dragan Marković Palma, zatim funkcioner beogradskih socijalista Aleksandar Antić, funkcioner DSS-a Nenad Popović i drugi.

Došli su i tužioci za organizovani kriminal i ratne zločine, kao i bivši predsednik Skupštine Oliver Dulić i lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasador SAD priredio prijem povodom Dana nezavisnosti

Izvor: Kurir, 03.Jul.2008

BEOGRAD, 3. jula 2008. (Beta) - SAD žele da nova vlada koju će Srbija uskoro dobiti ispuni obećanja o evropskoj budućnosti data građanima, izjavio je danas američki ambasador u Beogradu Kameron Manter. Na prijemu koji je priredio povodom Dana nezavisnosti SAD, 4. jula, Manter je kazao da su SAD...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.