Izvor: B92, 20.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proširiti optužnicu protiv Ulemeka

Beograd -- Lider LDP Čedomir Jovanović najavio je da će od Specijalnog tužilaštva zatražiti proširenje optužnice protiv Milorada Ulemeka.

Jovanović je najavio da je razlog za to oružana pobuna Jedinice za specijalne operacije u novembru 2001. godine. Jovanović je najavio i da će zahtevati da Specijalno tužilaštvo sprovede istragu i protiv premijera Vojislava Koštunice, ministara Dragana Jočića, Zorana Stojkovića i više urednika i novinara zbog "pritiska na institucije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje vode sudski postupak za ubistvo Zorana Đinđića.

Lider Liberalno demokratske partije smatra da bi Specijalno tužilaštvo trebalo da, radi proširenja optužnice protiv Vojislava Koštunice, ispita i predsednika Pokreta snaga Srbije i vlasnika BK kompanije, Bogoljuba Karića: "Mislimo da tužilac treeba da sasluša i Bogoljuba Karića koji je potvrdio da je bio svedok dogovora Koštunice i njegovih saradnika dogovaranju o pružanju logističke podrške pobuni JSO-a. To ne sme ostati samo izjava na nekom trgu ili na nekoj televiziji".

Povodom Jovanovićevih optužbi da opstruiše rad specijalnog suda, republički ministar pravde, Zoran Stojković, kaže da lider LDP-a, svesno, obrće činjenice: "Od kada sam došao na čelo ministarstva postupak je ubrzan i privodi se kraju. Uoastalom ja nisam bio, kao gospodin Jovanović, u Šilerovoj".

Inače, Jovanović za kampanju protiv Đinđića smatra odgovornim i nekadašnje funkcionere Vlade Srbije, Nebojšu Čovića i Mileta Isakova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.