Izvor: B92, 11.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena velika količina oružja

Beograd -- U policijskoj akciji na području opština Novi Pazar, Tutin i Sjenica, na više lokacija je pronađeno oružje, saopštio D. Jočić.

Pronađeno je oko 10.000 komada puščane municije i 15 kilograma smese za koju se sumnja da je eksploziv. Ministar policije Dragan Jočić je agenciji Beta rekao da je policijska akcija počela jutros i da je sporovedena u prisustvu pravosudnih organa. Jočić je dodao da je dalja akcija u toku i da se pretražuju područja gde se nalazio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kamp vehabija.

Prema njegovim rečima, municija i eksploziv su tokom dužeg vremena prebacivani sa teritorije Kosova na teritoriju Srbije, odnosno opštine Novi Pazar, Tutin i Sjenica.

"Smatra se da su nabavljani u gradovima Vučitrn i Peć. Do tih podataka je MUP Srbije došao nakon hapšenja trojice pripadnika vehabija", kazao je Jočić.

Ministar je dodao da je na tim lokacijama pronađena i velika količina hrane.

Jočić je naveo da je akcija sprovedena na osnovu informacija do kojih je došlo Odeljenje za borbu protiv terorizma MUP-a Srbije.

Portparolka Specijalnog suda Maja Kovačević rekla je da je istražni sudija Dragan Lazarević izvršio uviđaj na više lokacija u atarima pomenutih opština i da je tom prilikom pronađena i oduzeta municija i eksploziv.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.