Promene u radu DS u Sremskoj Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2012, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promene u radu DS u Sremskoj Mitrovici

SREMSKA MITROVICA -

Goran Ivić, novi poverenik Demoktarske stranke (DS) u Sremskoj Mitrovici blizak vojvođanskom odboru Bojana Pajtića, izjavio je da će stranka u Mitrovici pretrpeti velike promene.

"Danas (u petak) ću preuzeti prostorije i pečat stranke, a potom nam predstoji analiza izbornih rezultata. Hoću da drastično promenim stranku u Mitrovici", najavio je Ivić za "Danas" od petka.

Ivić koji je ove sedmice imenovan za poverenika DS, tvrdi da je dojučerašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predsednik Gradskog odbora demokrata Sremske Mitrovice Aleksandar Prodanov "strahovladom vodio Odbor" i da njemu "takva komunikacija nije svojstvena ni potrebna".

"Najpre, svi odnosi treba da se vrate u civilizacijske okvire, a tek onda u demokratske", rekao je Ivić.

List "Danas" u prethodnom broju objašnjava da je Gradski odbor DS u Sremskoj Mitrovici bio jedini u Vojvodini koji je kontrolisao potpredsednik demokrata Dušan Petrović. Kako se navodi, predlogom za raspuštanje odbora u Sremskoj Mitrovici, koji je došao iz Pokrajinskog odbora demokrata, u kojem glavnu reč vodi potpredsednik demokrata Pajtić, zapravo je nastavljeno Pajtićevo jačanje u stranci posrnuloj nakon izbornog poraza.

Istovremeno Petrović je "ostao bez jedinog odbora u Vojvodini koji je bio pod njegovom kontrolom".

Raspuštanje odbora u tom gradu u kojem DS, uprkos najavama, nije uspela da formira gradsku vlast ne bi bilo sporno, da u osnovi zahteva Pokrajinskog odbora nije Pajtićeva želja da i na ovaj način "demonstrira nadmoć nad Petrovićem u stranci", kažu sagovornici beogradskog lista.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.