Prokić dao ostavku u LDP-u

Izvor: B92, 03.Nov.2012, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prokić dao ostavku u LDP-u

Beograd -- Dosadašnji funkcioner Liberalno - demokratske partije Nenad Prokić podneo je danas ostavku na mesto u Glavnom odboru i na članstvo u stranci.

U pismu poslatom agenciji Beta, Prokić je naveo da ostavku podnosi zbog vređanja na nacionalnoj osnovi člana Glavnog odbora LDP-a Hakije Eminovića iz Medveđe, na poslednjoj sednici Predsedništva stranke 2. novembra.

Prokić navodi da su zbog vređanja Eminovića dva člana Predsedništva iz protesta napustila sednicu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok "preostalim članovima, njih dvadesetiosam, to nije predstavljalo bilo kakvu smetnju, pa su ostali na sednici".

On je dodao da je u članstvo Glavnog odbora ionako kooptiran bez pristanka.

Prokić je 30. oktobra objavio pismo pod naslovom "Umesto govora na Glavnom odboru LDP-a" u kojem je oštro kritikovao predsednika stranke Čedomira Jovanovića zbog liderske samovolje i ocenio da je stranka u veoma lošem stanju.

"LDP je u veoma lošem stanju. Oštrica LDP-a, po kojoj je bio prepoznatljiv, sasvim se istupila. Moramo ponovo da pronađemo politiku, jer smo je izgubili", naveo je Prokić u pismu "običnim članovima" LDP-a i dodao da nema više procepa između LDP-a i drugih stranaka, a procep je osnov svake demokratije.

Reakcija članova Predsedništva LDP

"Apsolutno su neistinite klevete koje je Nenad Prokić izneo kao argumentaciju za napuštanje stranke. Sednici Predsedništva o kojoj govori nije ni prisustvovao, za razliku od nas," saopštili su članovi Predsedništva LDP-a Judita Popović, Robert Šebek i Kenan Hajdarević.

"Ne dozvoljavamo nikome, pa ni Prokiću, da se igra ovako opasnim lažima i tako pokušava da diskredituje Liberalno demokratsku partiju. Među članovima, glasačima, poslanicima i članovima Predsedništva LDP ima mnogo ljudi koji su pripadnici manjinskih naroda. U njih spadamo i mi, i niko od nas ne bi bio spreman da sluša ili pristane na bilo kakvu naznaku verske ili nacionalne diskriminacije ili uvrede," stoji u njihovom saopštenju.

"Dosadašnje tvrdnje Prokića bile su samo neozbiljne i očigledno netačne, ali je ova opasna i zbog toga reagujemo na ovaj način. Ono što sada, opet u pismu medijima, tvrdi Prokić, u istoj meri je neistina kao i nedavne tvrdnje da se u stranci nije razgovaralo o izbornim rezulatati iako i sam zna da je u poslednjih šest meseci održano 12 sednica Predsedništava stranke, 4 sednice Političkog saveta i sednica Glavnog odbora. Za razliku od Prokića, mi svoje živote nismo vezali za funkcije. Kada je o njemu reč, to očigledno nije slučaj. Zato je veoma zanimljiva ta velika energija koju sada ulaže kako bi se obračunao sa strankom koja je uvek prema njemu bila doboronamerna. Srbija bi danas bila bolja zemlja da je toliko energije kao narodni poslanik koristio u Skupštini Srbije, u kojoj je, za četiri godine, u raspravama učestvovao tek nešto preko pola sata," saopštili su ovi članovi Predsedništva LDP-a.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.