Izvor: Blic, 24.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Program posete misije UN ispod očekivanja Beograda

Preliminarni program posete misije Saveta bezbednosti UN srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji je "ispod očekivanja" zvaničnog Beograda, saznaje u u utorak agencija Beta od dobro obaveštenog izvora.

Izvor je rekao agenciji Beta da će predstavnici misije u Pokrajini posetiti Kosovsku Mitrovicu i da će u severnom delu grada razgovarati sa liderima srpske zajednice. U istom gradu, članovi misije trebalo bi da obiđu i romsko naselje. Takođe se očekuje da će misija posetiti opštinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Novo Brdo i razgovarati sa predstavnicima Srpske pravoslavne crkve.

Takođe bi, prema preliminarnom programu, trebalo da posete manastir Visoki Dečani i selo Brestovik, kod Peći.

Beograd je nezadovoljan takvim preliminarnim programom posete jer smatra da njime nisu obuhvaćene neke "neuralgične tačke, kao što je na primer Orahovac", naveo je izvor agencije Beta.

Misija Saveta bezbednosti UN čiji je cilj da pre rasprave o budućem statusu Kosova "proveri situaciju na terenu" trebalo bi da sutra uveče doputuje u Beograd gde će se u četvrtak sastati sa najvišim srpskim zvaničnicima, a potom otputovati u Prištinu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.