Produženje roka za privatizaciju medija?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2015, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produženje roka za privatizaciju medija?

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović izjavio je danas da se razgovaralo o produženju roka za privatizaciju medija u Srbiji, ali da konačna odluka ostaje na Ministarstvu kulture i informisanja.

Stevanović je agenciji Beta rekao da je u razgovorima učestvovalo Ministarstvo privrede, ali i ne on lično, tako da ne može da govori o tome da li i kakav je dogovor postignut oko pomeranju roka za privatizaciju medija.

"Sada glavnu ulogu igra Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kulture i informisanja oko zakona po kojem bi ta (medijska) preduzeća trebalo da se privatizuju. Ostalo je da oni odreaguju adekvatno, s obzirom da su se obavezali na rok do 1. jula", rekao je državni sekretar u Ministarstvu privrede.

Stevanović je rekao i da je privatizacija medija pokrenuta i da je urađeno više od 90 odsto posla koji se tiču Agencije za privatizaciju i Ministarstva privrede.

Direktor Agencija za privatizaciju Ljubomir Šubara je 20. maja najavio oglašavanje prodaje Studija B, a javni poziv zainteresovanim kupcima još objavljen.

Najveći problem u privatizaciji medija je, kako je rekao Šubara, što mediji nisu pripremili neophodnu dokumentaciju da se objave javni pozivi zainteresovanim kupcima, a ni lokalne samouprave, kao vlasnici najvećeg broja neprivatizovanih medija, nisu donele potrebne odluke. Zakon o javnom informisanju propisano da mediji čiji je osnivač država ili lokalna samouprava, a takvih ima 72, moraju biti privatizovani do 1. jula ove godine, nakon čega će prestati njihovo finansiranje iz budžeta.

Ukoliko mediji ne budu privatizovani do tog roka, predviđeno je da vlasništvo bude ponuđeno zaposlenim u tim medijima, a ako oni to ne budu prihvatili, mediji će biti brisani iz registra javnih glasila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo privrede razmatralo produženje roka za privatizaciju medija

Izvor: RTS, 04.Jun.2015

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović izjavio je da se razgovaralo o produženju roka za privatizaciju medija u Srbiji, ali da konačna odluka ostaje na Ministarstvu kulture i informisanja. . Dragan Stevanović...

Nastavak na RTS...

Stevanović: Zahteve za stečaj podnelo 11 firmi

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jun.2015

Zahtev za pokretanje stečaja i predstačajnog postuka do danas je podnelo 11 od 43 preduzeća u restrukturiranju koja su ostala bez zaštite od poverilaca, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović za agenciju Beta...Stevanović je rekao da su među tim preduzećima...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.