Izvor: B92, 29.Mar.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produbljivanje saradnje na Zvezdari

Beograd -- Budžet SO Zvezdara, kojeg su usvojili SRS, DSS, SPS mogao bi da ugrozi koaliciju DSS-a i DS-a u Skupštini Grada.

Za demokrate, čiji je predsednik opštine 18. februara smenjen, pošto je DSS podržao zahtev radikala za smenu opštinskog rukovodstva, poruka je jasna: DSS i radikali su, na ovoj opštini u koaliciji. Demokrate najavljuju da će se DSS-u revanširati za zajedničko glasanje sa radikalima, a iz DSS-a uzvraćaju da će u tom slučaju još snažnije odgovoriti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U DSS-u sumnjaju da će se sukob sa DS-om u drugim beogradskim opštinama produbljivati i da će epilog biti raspad koalicije na gradskom nivou. Oni međutim upozoravaju da će na svaki pokušaj revanša oštro reagovati: "Na svaku njihovu pretnju da mogu da izbace DSS iz vlasti ja im kažem dobiće dvostruko ili trostruko jači odgovor, jer DSS ima veći koalicioni kapacitet i mnogo više stranaka u Srbiji želi da sarađuje sa nama, nego sa njima", kaže Dragan Šormaz.

Međutim, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije Tomislav Bogetić izjavio je da će odbornici te partije koji su podržali donošenje budžeta na Opštini Zvezdara "snositi sankcije", pa nije jasno da li su oni danas zapravo napravili puč u stranci. Bogetić je precizirao da su odbornici DSS budžet podržali svojevoljno, mimo odluke stranačkih organa, i da će se sutra o tome raspravljati u samoj stranci.

Suspendovan OO DSS-a Zvezdara

Izvršni odbor Gradskog odbora DSS -a Beograd na vanrednoj sednici suspendovao je Opštinski odbor DSS Zvezdara.

Izvršni odbor Gradskog odbora DSS -a Beograd podneo je predlog Izvršnom odboru Demokratske stranke Srbije o brisanju iz članstva svih odbornika DSS koji su na današnjoj sednici Skupštine opštine Zvezdara glasali za opštinski budžet.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.