Izvor: B92, 30.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodi-Tadić o Kosovu

Rim, Beograd -- Premijer Italije kaže, posle razgovora s predsednikom Srbije, da je došao trenutak da se nađe rešenje za Kosovo.

Italija, nestalna članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, podržava plan Martija Ahtisarija, rekao je Romano Prodi. Boris Tadić je poručio u Rimu da je bilo kakva forma nezavisnosti Kosova neprihvatljiva za Beograd.

"Još jednom sam potvrdio da je Srbija spremna, u svakom trenutku, da se vrati u pregovarački proces i uspostavi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kompromisno, za sve strane prihvatljivo, rešenje koje bi bilo od koristi i za zajedničko članstvo svih balkanskih država u Evropskoj uniji", kaže Tadić.

Tadić je zahvalio Prodiju na insistiranju da se Balkan integriše u EU. Predsednik Srbije, u čijoj je delegaciji u poseti Rimu boravio i šef diplomatije Vuk Jeremić, pozvao je Prodija da što skorije poseti Srbiju.

Politika: Koštunica-Putin 9. juna

Premijer Srbije Vojislav Koštunica razgovaraće 9. juna u Sankt Peterburgu s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, piše Politika.

List navodi da će na sastanku, koji će biti održan tokom zasedanja Međunarodnog ekonomskog foruma, glavna tema biti pitanje statusa Kosova.

Putin i Koštunica će se sastati neposredno po završetku samita G8, koji se 7. i 8. juna održava u nemačkom letovalištu Hajligendamu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.