Izvor: B92, 01.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pročešljati Ilićeve poslove"

Novi Sad -- Bojan Kostreš kaže da Velimir Ilić poznatom retorikom pokušava da skrene pažnju sa brojnih manjkavosti koje sadrži koncesija.

Predsednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš, povodom optužbi ministra za infrastrukturu Velimira Ilića za Dnevnik, kaže da Ilić poznatim vokabularom - optužujući ga da je "izdajnik, separatista, strani plaćenik koji štampa pasoše" - misli da može da prikrije suštinu.

"Dokle Ilić misli da pljačka Vojvodinu i zašto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << misli da ćemo mi to mirno gledati?", pita se Kostreš.

"Samo na osnovu kalkulacije za naplatu putarine, koja se nalazi u još uvek od javnosti skrivenom aneksu 12 koncesionog ugovora, Pokrajina u naredne dve i po decenije ostati u minusu za dodatnih 200 miliona evra", kaže on.

"Međutim, da je tačno to što ministar priča, to bi naprosto moralo da bude predmet istrage policije, pravosuđa i BIA. Ali, kako je opštepoznata činjenica s koliko se 'poštovanja' Ilić odnosi prema istini, naravno da se tim njegovim tvrdnjama niko ozbiljan ne bavi", rekao je Kostreš.

"Ipak, i pored toga ja sam potpuno otvoren za to da nadležne institucije detaljno istraže ministrove navode, s tim što se iskreno nadam da će se pozabaviti i njegovim poslovnim aktivnostima, od onog čuvenog ’kraduckanja’ u predizbornoj kampanji, pa sve do ovog koncesionog ugovora", rekao je on.

"Iskreno, strepim da se u pozadini ovog ugovora kriju velike malverzacije", kazao je Kostreš.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.