Izvor: B92, 17.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proces zbog hapšenja novinara

Požarevac -- Ponovo počeo proces protiv nekoliko bivših policajaca iz Požarevca optuženih za neosnovano hapšenje troje novinara 2000. godine.

Postupak u požarevačkom Opštinskom sudu se vodi protiv bivšeg načelnika SUP-a Požarevac Radiše Jovića, bivšeg načelnika Odeljenja kriminalističke policije Velibora Ivanovića, bivšeg načelnika policije Dragana Milenkovića i bivšeg komandira stanice policije u Požarevcu Nikole Kaurina.

Optuženi policajci terete >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se da su novinare lista "Danas" Natašu Bogović, Bojana Tončića i Mileta Veljkovića dan pre održavanja mitinga opozicije "Stop teroru" u Požarevcu, u noći između 8. i 9. maja u policijskim stanicama u Žabarima i Malom Crniću zadržali više od 20 sati.

Tokom postupka koji traje sedam godina, iskaze je dalo 20 svedoka, među kojima i bivši ministar policije Vlajko Stojiljković.

Danas su ponovo svedočili oštećeni novinar Mile Veljković, kao i policijski inspektori Miraš Grbović i Goran Marković koji su učestvovali u privođenjima.

Prema predlogu branilaca, na narednom ročistu bi svoje iskaze trebalo da daju radnik SUP-a Požarevac Milorad Ilić i nekadašnji pomoćnik načelnika uprave za saobraćaj Radojko Cvetković iz Beograda.

Naredno ročište sudija Gordana Vidojković zakazala je za 15. oktobar.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.