Proces Karadžiću mora biti objektivan

Izvor: Glas javnosti, 24.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proces Karadžiću mora biti objektivan

MOSKVA-Šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov istakao je juče da su hapšenjem Radovana Karadžića „srpske vlasti ispunjavale svoju obavezu“ pred Haškim tribunalom, naglasivši da suđenje Karadžiću ne sme da bude politizovano.

- Glavno je da (sudski) proces bude objektivan i da se ne pojavljuju poznati elementi politizovanosti, koji su se pojavljivali u prethodnom radu Tribunala - rekao je Lavrov i dodao da će „u svakom slučaju Tribunal završiti sa radom u roku koji je utvrdio >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << SB UN“, a to je 2010.

Rusija smatra rad suda neobjektivnim.

- Potrebno je da prelazimo sa jednokratnih privremenih sudskih organa prema radu na univerzalnoj osnovi, na osnovi sudskih procedura koje se izrađuju putem međunarodnih konvencija - istakao je Lavrov za TV Rusija, a preneo Tanjug.

A kada je Hag bio objektivan? Nikada. Tamo se samo srbima sudi i tacka. Nikada oni nece biti objektivni kada su srbi u pitanju. Zaboravite na to.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.