Izvor: B92, 17.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problemi u SPO-u čekaju Sabor

Beograd, Kragujevac -- SPO je zatražio od nadležnih organa da preduzmu odgovarajuće mere protiv članova raspuštenog odbora SPO-a u Kragujevcu.

Članovi nedavno raspuštenog odbora Srpskog pokreta obnove u Kragujevcu odbili su da u sredu povereništvu stranke, koje bi trebalo da ih zameni, predaju prostorije i dokumentaciju odbora, zahtevajući najpre da vide odluku Statutarne komisije o raspuštanju.

Predsednik raspuštenog gradskog odbora, Saša Milenić, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je novinarima da je "odluka o raspuštanju gradskog odbora nelegalna" i da očekuje da će statutarna komisija objasniti sve nedoumice članstva o njenoj verodostojnosti.

Centrala: Rešićemo probleme na Saboru

S druge strane, centrala stranke ocenjuje da gradonačelnik Kragujevca, potpredsednik SPO-a Veroljub Stevanović, ne sme da krši i zakone Srbije, ako vodi nedopustivo sramnu kampanju protiv SPO-a.

Portparol SPO-a, Vlajko Senić, ocenio je da stanje u stranci "nije dobro", ali i da je uveren da će se sadašnji problemi stranke rešiti na sledećem Saboru stranke u maju.

Sabor bi mogao da bude prelomna tačka i kada je reč o poslanicima SPO-a u Skupštini Srbije, rekao je Senić. On je dodao da SPO nije navikao da se ne poštuju stranačke odluke, što je, kako je naveo, učinilo devet republičkih poslanika SPO-a ne poštujući odluku Glavnog odbora o formiranju posebnog poslaničkog kluba u Skupštini Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.