Izvor: B92, 16.Nov.2009, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedeni zbog ometanja izbora

Kosovska Mitrovica -- Kosovska policija saopštila da je u nedelju na severu Kosova u tri odvojena slučaja uhapsila šest osoba koje su ometale izborni proces u tom delu pokrajine.

Predstavnici KPS-a saopštili su da su u Kosovskoj Mitrovici i Vučitrnu uhapsili po jedno lice osumnjičeno za ometanje glasačkog procesa, odnosno zbog ometanja glasanja.

U opštini Vučitrn, takođe, policija je identifikovala i uhapsila četiri osumnjičena lica zbog neovlašćenog držanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oružja.

Kako se precizira u policijskom saopštenju, policija je nešto posle 16 sati dobila dojavu da su četvorica osumnjičenih u selu Stanovce u vučitrnskoj opštini ometali izborni proces.

Nakon što ih je primetila u jednom putničkom vozilu, nedaleko od glasačkog mesta, policija ih je uhapsila i kod njih pronašla određenu količinu oružja i municije.

Policija je tom prilikom kod ove četvorice pronašla dva pištolja, oko 40 metaka, tri pancira i dva dvogleda.

Četiri osumnjičena lica upućena su u Policijsku stanicu u Vučitrnu i protiv njih je pokrenut istražni postupak, dodaje se u saopštenju KPS.

Na Kosovu su juče održani lokalni izbori, prvi koje su samostalno organizovale privremene vlasti u Prištini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.