Izvor: B92, 23.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedeni aktivisti zbog plakata

Beograd -- DHSS saopštio da je policija privela njihove aktiviste zato što su lepili plakate, izražavajući političko mišljenje.

Policija je privela četvoricu mladića koji su na Trgu republike u Beogradu lepili plakate Demohrišćanske stranke Srbije sa sloganom "Dole vlada", saopšteno je iz te stranke. Mladići su u utorak uveče privedeni u stanicu policije opštine Stari grad u kojoj su, prema saopštenju, upozoreni da ne smeju da lepe plakate uperene protiv vlade. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Policija im je oduzela više od 300 plakata, a zatim ih pustila. U saopštenju se navodi da je na taj način aktuelna vlast vratila Srbiju u vreme devedesetih. DHSS je najavio da će 24. februara u podne kod Palate Albanija lepiti plakate sa sloganom "Dole vlada".

Građanski savez Srbije osudio je privođenje mladića i zatražio smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Dragan Jočić i načelnika javne bezbednosti Milana Miloševića, navodi se u saopštenju te stranke.

U saopštenju se dodaje da je vlast premijera Vojislava Koštunice u tajnoj koaliciji sa Srpskom radikalnom strankom i da pribegava represivnim metodama kojima se svojevremeno služio i Slobodan Milošević. I Komitet pravnika za ljudska prava oštro je osudio jučerašnje privođenje četiri osobe zbog lepljenja propagandnog materijala Demohrišćanske stranke Srbije. "Nereagovanje nadležnog ministarstva povodom ovog slučaja predstavlja grubo zanemarivanje dužnosti", navodi se u saopštenju i izražava zabrinutost što javnost još nije obaveštena o tom događaju.

I ta nevladina organizacija povodom tog događaja postavlja pitanje odgovornosti Dragana Jočića i Miroslava Miloševića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.