Priveden pripadnik Šakala

Izvor: S media, 20.Maj.2010, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priveden pripadnik "Šakala"

Policija privela pripadnika paravojne jedinice "Šakali", A.S., zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva u selu Ćuška na Kosovu, u maju 1999. godine, saopštilo Tužilaštvo za ratne zločine.

Na osnovu zahteva Tužilaštva za ratne zločine, policija je privela A. S., bivšeg pripadnika paravojne jedinice "Šakali". Njemu je određen 48-časovni policijski pritvor, zbog osnovane sumnje da je počinio ratni zločin protiv albanskih civila u selu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Ćuška na Kosovu i Metohiji, 14. maja 1999. godine.

"Osumnjičeni se nalazio u bekstvu kada je 13. marta 2010. godine istražnom sudiji Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu privedeno devet tada dostupnih pripadnika 'Šakala', Teritorijalne odbrane i policije, osumnjičenih za ratni zločin u Ćuškoj", navedeno je u saopštenju Tužilaštva.

Tužilaštvo će, posle zadržavanja u policijskom pritvoru, zatražiti sprovođenje istrage protiv A.S., zbog postojanja osnovane sumnje da je zajedno sa 26 pripadnika "Šakala", TO i policije, pod komandom Nebojše Minića, učestvovao u ubistvu najmanje 41 albanskog civila u selu Ćuška, među kojima i Hasana Čekua i nekoliko članova njegove porodice.

"Osumnjičeni je, na osnovu dokaza kojima raspolaže Tužilaštvo, učestvovao u silovanjima, otimanju lične imovine, zlatnog nakita, novca i drugih dragocenosti, paljenju porodičnih kuća, sa ciljem da se širi strah među albanskim civilima kako bi ih primorali da napuste mesta svog prebivališta i presele se u Republiku Albaniju", istaknuto je u saopštenju.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.