Priština očekuje pregovore posle izbora

Izvor: Blic, 16.Nov.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština očekuje pregovore posle izbora

Priština nije počela pripreme za dijalog sa Beogradom i očekuje da će razgovori početi posle izbora, navode kosovski zvaničnici.

Zamenik kosovskog premijera Hajredin Kuči najavio je da bi teme razgovora trebalo da budu nestale osobe, saobraćaj, ekonomska saradnja i prekogranična pitanja.On je za list "Koha ditore” rekao da će razgovori početi posle izbora na Kosovu i formiranja vlade. "Koha” piše da je zamenica ministra spoljnih poslova Vljora Čitaku na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija rekla da je Vlada Kosova počela pripreme za tehničke razgovore sa Beogradom. Negirajući navode Čitakuove, zamenik premijera Hajredin Kući je ponovio pitanja o kojima je Priština spremna da ponudi svoju saradnju."Sa Srbijom se može razgovarati o pitanjima nestalih, katastarskih knjiga, transporta, ekonomske saradnje, informacijama o raznim pograničnim pitanjima”, rekao je Kući, i kako prenosi list, kategorički negirao da će Priština bilo kada razgovarati sa Beogradom o političkim pitanjima. "Ni pod kojim uslovima se neće govoriti o statusu niti o unutrašnjoj organizaciji, ni sada niti posle izbora, niti bilo kada”, dodao je Kući i naveo da "ne treba stvarati iluziju da bi teme mogle da budu promenjene”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.