Priština na 48 sati odložila kažnjavanje vozača sa srpskim tablicama; Pojačane snage kosovske policije na Jarinju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2022, 07:25

Priština na 48 sati odložila kažnjavanje vozača sa srpskim tablicama; Pojačane snage kosovske policije na Jarinju

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti saopštio je da prihvata zahtev SAD i da za 48 sati odlaže meru izricanje kazni vozačima vozila koja imaju srpske registarske oznake.

"Zahvaljujem ambasadoru Hovenijeru na njegovoj posvećenosti i angažovanju. Prihvatam njegov zahtev za odlaganje za 48 sati izricanja kazni za nelegalne 'KM' (i druge) automobilske tablice. Srećan sam što ću raditi sa SAD i EU na pronalaženju rešenja u naredna dva dana", napisao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kurti na Tviteru.

Prethodno je američki ambasador u Prištini Džef Hovenijer objavio da su Sjedinjene Američke Države zabrinute zbog toga što Beograd i Priština nisu postigli sporazum za rešenje krize na KiM.

"Mi smo od kosovske vlade zatražili da odloži za 48 sati primenu novčanih kazni, kako bi omogućila Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama dalje angažovanje strana na pronalaženju rešenja", napisao je Hovenijer na Tviteru.

Kosovska policija juče je, nakon neuspešnih pregovora u Briselu, najavila da će danaspočeti da izriče novcacne kazne vlasnicima vozila sa srpskim registarskim tablicama.

Na Jarinju saobraćaj normalno, u blizini prelaza specijalci

Saobraćaj na administrativnom prelazu Jarinje jutros se odvija bez problema, nakon što je Priština za 48 sati odložila izricanje kazni za vozila sa srpskim registarskim tablicama sa početnim slovima gradova na KiM.

U blizini administrativnog prelaza sa strane Kosova i Metohije prisutni su pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije, javlja izveštač Tanjuga.

Šefica UNMIKA-a: Potrebno izbeći bilo kakvu eskalaciju

Specijalna predstavnica generalnog sekretara i šefica Misije UN na KiM (UNMIK), Karolina Zijade, izrazila je danas žaljenje što na razgovorima u Briselu nije postignut dogovor kako bi bio prevaziđen trenutni, kako je navela, "ćorsokak" na KiM.

Zijade je naglasila potrebu da se izbegne bilo kakva eskalacija koja bi mogla da destabilizuje situaciju na terenu, dovede do neželjenih posledica i ugrozi teško stečene uspehe u poslednjoj deceniji, saopštio je UNMIK.

Šefica UNMIK-a je istakla je da su dijalog i kompromis temelj svakog plana za održivi mir.

Zijade je pozvala na odgovornost i istinsku posvećenost dijalogu uz posredovanje EU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurti na zahtev SAD odložio primenu odluke o preregistraciji vozila za 48 sati

Izvor: Danas, 22.Nov.2022

Premijer Kosova Aljbin Kurti prihvatio je zahtev ambasadora SAD na Kosovu Džefrija Hovenijera i za 48 sati odložio primenu odluke o novčanim kaznama za građane koji nemaju registarske oznake RKS na svojim automobilima, objavio je on na svom Tviter nalogu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.