Izvor: B92, 20.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština: Mediji o Karli del Ponte

Priština -- Predlog Karle del Ponte da se odloži rešenje statusa Kosova danas jedna od glavnih tema medija u Prištini.

Dnevni listovi gotovo jednoglasno ocenjuju da je glavna tužiteljka Haškog tribunala prekoračila ovlašćenja. "Ta izjava se ne može drugačije klasifikovati osim kao skandalozna i kao mešanje u međunarodnu politiku", ocenjuje se u komentaru lista Zeri.

List navodi da glavna haška tužiteljka "misli da kolektivno kazni narod Kosova zbog nekooperacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srpskog rukovodstva oko hapšenja ubice i kriminalca kao što je Mladić, koji je direktno odgovoran za masakr u Srebrenici".

Koha ditore u komentaru navodi da može biti nekoliko razloga zašto Karla del Ponte daje takve izjave. "To može biti frustracija žene kojoj na kraju političke karijere stvari ne idu onako kako bi želela. Može biti i njena arogancija da je ono što radi najvažnija stvar na svetu", navodi list.

List zaključuje da je Karla del Ponte "u službi politike Beograda u zamenu za obećanja da će predati ratne zločince, koji su, kako je odavno rečeno, slobodno šetali po Beogradu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.