Priština: Državljani SAD da izbegavaju mesta protesta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2015, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština: Državljani SAD da izbegavaju mesta protesta

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država pozvala je danas svoje državljane da izbegavaju delove Prištine gde će se u subotu, 28. novembra, protestovati. U saopštenju ambasade se pozivaju zaposleni u Ambasadi SAD da izbegavaju trgove majka Tereza, Zahir Pajaziti i deo ispred Hotela "Grand" u Prištini, gde je najavljeno održavanje sutrašnjeg protesta.

"Političke partije će demonstrirati protiv političkih sporazuma i Vlade Kosova. Ne zna se koliko će biti učešće na protestu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Poslednji protesti na Trgu majka Tereza su bili nasilni, pošto su učesnici protesta koristili suzavac i druge nasilne metode", navodi se u saopštenju iz Američka ambasade.

Kako se dodaje, "čak i demonstracije koje su zamišljene kao mirne mogu da se pretvore u konfrontacije koje mogu da se završe nasiljem".

Opozicione stranke - Samoopredeljenje, Alijansa za budućnost Kosova i Inicijativa za Kosovo zakazale su za sutra u 14.00 časova manifestaciju protiv sporazuma o Asocijaciji/Zajednici opština sa srpskom većinom, demarkacijom granične linije sa Crnom Gorom i protiv Vlade Kosova. Predstavnici opozicije su dali uveravanja da će manifestacija proći u miru i dostojanstveno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.