Prirodnjački muzej ostaje ustanova kulture

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2021, 15:42

Prirodnjački muzej ostaje ustanova kulture

Nacrt zakona o muzejskoj delatnosti, koji će se uskoro naći pred Skupštinom Srbije, definisao je između ostalog i status Prirodnjačkog muzeja navedeno je u saopštenju Ministarstva kulture uz konstataciju da je potpuno je jasno da će ta republička ustanova kulture i nakon usvajanja ovog zakona nastaviti da radi u ovakvom statusu.

Ovo saopštenje je usledilo posle današnjeg sastanka ministarke kulture i informisanja Maja Gojković sa direktorom Prirodnjačkog muzeja Milanom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Paunovićem, a povodom, kako se navodi, lažnih vesti koje su u toku jučerašnjeg dana plasirane u vezi daljeg statusa ove republičke ustanove kulture.

Direktor Muzeja i ministar kulture i informisanja su nakon toga razgovarali o daljim planovima rada sa posebnim osvrtom na planove vezane za izgradnju zgrade Muzeja.

Ministarstvo kulture i informisanja za ovu godinu opredelilo je sredstva za raspisivanje konkursa za idejno rešenje za zgradu Muzeja koja je predviđena da bude na Novom Beogradu odlukom Skupštine grada Beograda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.