Izvor: B92, 23.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripreman atentat na Ljajića

Beograd -- MUP Srbije je dobio informacije da se priprema atentat na ministra SCG za ljudska i manjinska prava Rasima Ljajića.

Rasim Ljajić, predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom, potvrdio je za B92 navode da je MUP na dan lokalnih izbora u Srbiji, 19. septembra, dobio informacije da su određene grupe spremne da pojedincima plate veliki novac za Ljajićevu likvidaciju. Kako je za "Blic" rekao sagovornik iz vrha MUP, koji je je želeo da ostane anoniman, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ljajić je upozoren da mu je ugrožena bezbednost, zbog čega mu je pojačano obezbeđenje.

Ljajić je za B92 potvrdio da ga je ministar policije Srbije Dragan Jočić upozorio da mu je ugrožena bezbednost i da se sprema njegova likvidacija. Ljajić je rekao da ne može da govori o detaljima tog Jočićevog upozorenja kako ne bi ometao istragu policije. "Prvi put sam ozbiljno shvatio te pretnje", rekao je Ljajić i dodao da da motivi mogu biti politički ili haški.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.