Izvor: B92, 12.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priprema institucija za EU

Beograd -- U Beogradu predstavljen projekat namenjen izgradnji institucija potrebnih za pridruženje Evropskoj uniji.

Stručnjaci i diplomate iz EU i predstavnici Srbije, Crne Gore i SCG predstavili projekat partnerstva sa EU, namenjen izgradnji institucija. Šef delegacije Evropske komisije Žozep Ljoveras izjavio je na predstavljanju projekta da je takozvani projekat tvining, čiji je cilj izgradnja institucionalnih kapaciteta u procesu evropskih integracija, najveći i najznačajniji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 13 ili 14 projekata, koji će biti sprovedeni.

Projekat vredan 2,5 miliona evra trajaće dve godine, a njegov glavni cilj jeste izgradnja institucije sposobne ne samo za proces stabilizacije i pridruženja Evropskoj uniji, nego i za nastavak evropskih integracija po potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji, rekao je direktor Evropske agencije za rekonstrukciju Danijel Đuljaris.

U projektu će učestvovati više od 30 eksperata iz Francuske i Slovenije. Francuski stručnjaci će prenositi iskustva iz oblasti detaljnog poznavanja funkcionisanja EU, obuke kadrova i saradnje radi jačanja međuinstitucionalne koordinacije, dok će slovenački eksperti pružiti iskustva iz procesa pridruženja i tranzicije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.