Prioritet ruska vojske nove Vazdušno-svemirske snage

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2015, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prioritet ruska vojske nove Vazdušno-svemirske snage

Ruski ministar odbane Sergej Šojgu izjavio je danas da je jedna od glavnih reformi u ruskoj vojsci, spajanje nekoliko delova vojske u nove Vazdušno-svermiske snage, javila je agencija TAŠ."Zadatak koji je postavio vrhovni komandant je stvaranje nove grane oružanih snaga", izjavio je Šojgu i dodao da je zadatak novih snaga novo naoružanje i strategija odvraćanja.

Rusija je početkom avgusta osnovala nove Vazdušno-svemirske snage, što bi trebalo da doprinese boljoj koordinaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i efikasnosti.

Šojgu je tada rekao da ta odluka nudi "optimalan način za poboljšanje sistema vazdušne odbrane".

Novi deo ruske vojske će obuhvatiti vazdušne snage, protivvazdušnu odbranu, anti-raketne i svemirske snage.

Šojgu je rekao da je stvaranje novih snaga posledica povećanja značaja vazdušne i svemirske komponente modernog ratovanja.

Ruski predsednik Vladimir Putin pokrenuo je ambiciozan program modernizacije ruskog arsenala i Kremlj nastoji da pokaže vojnu snagu zemlje u jeku tenzija sa Zapadom oko Ukrajine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.